Toplanden voor het inhuren van ontwikkelaars in Oost-Europa

Tegenwoordig is Oost-Europa een van ’s werelds meest gunstige outsourcingbestemmingen, dankzij een grote pool van IT-specialisten, hoogstaand onderwijs, opmerkelijke IT-expertise op verschillende gebieden, en betaalbare tarieven voor software ontwikkeling outsourcing en IT-experts outstaffing. Dat is de reden waarom veel bedrijven uit de VS en de westerse marktlanden geïnteresseerd zijn in het uitbesteden van software ontwikkeling aan Oost-Europa.

In dit artikel bespreken we de voors en tegens van het inhuren van software ontwikkelaar in Oost-Europa, top landen om hoog gekwalificeerde programmeurs te vinden, en waar je de beste Oost-Europese ontwikkelaars kunt programmeur inhuren.

Zijn Oost-Europese ontwikkelaars in trek?

Oost-Europese ontwikkelaars zijn tegenwoordig erg in trek op de westerse markten, en een van de belangrijkste redenen daarvoor is het groeiende tekort aan IT-talent in de VS. Volgens Code.org studeerden vorig jaar slechts 71.226 studenten computerwetenschappen af, terwijl de VS nu 666.534 openstaande IT-posten heeft, en dit tekort wordt alleen maar groter.

De salarissen van Oost-Europese software ontwikkelaars liggen relatief lager dan in de VS, Denemarken, Zwitserland en Nederland als gevolg van verschillende economische situaties en wisselkoersverschillen. Tegelijkertijd staan Oost-Europese programmeurs bekend en worden ze gewaardeerd om hun gedegen opleiding, hun kennis van de nieuwste technologie, hun toegewijde benadering van het werk en hun goede communicatieve vaardigheden.

Specifieke kenmerken van outsourcing, nearshoring en offshoring door Oost-Europese ontwikkelaars

Oost-Europa is de topbestemming voor software outsourcing, offshoring en nearshoring om verschillende redenen, zoals betaalbare prijzen, een rijke pool van IT-talenten en een goede beheersing van het Engels. Er zijn echter enkele verschillen in termen van de omgeving voor IT-outsourcing, nearshoring en offshoring diensten in vergelijking met de Scandinavische markt.

Het is de moeite waard om wereldwijde landenranglijsten en rapporten over de economische en sociale factoren van een bepaald land te controleren om de expertise en het groeiniveau te identificeren en een beslissing te nemen over de outsourcingbestemming. Oekraïne behoort bijvoorbeeld tot de top outsourcing-bestemmingen in 2019 volgens het A.T. Kearney Global Services Location Index-rapport, Polen staat op de negende plaats van gunstige outsourcing-landen volgens het Tholons-rapport.

Voor- en nadelen van het inhuren van Oost-Europese webontwikkelaars voor westerse klanten

Hier zijn de redenen waarom Oost-Europese ontwikkelaars zeer geschikt zijn voor Westerse klanten:

 • Een grote pool van IT-talenten. Er zijn 580.000+ IT-specialisten in Oost-Europa, wat zich vertaalt in een brede pool van gezochte programmeurs.
 • Hoogwaardige prestaties. Oost-Europese experts staan bekend om hun sterke opleidingsbasis, hoog ingenieur software, en professionaliteit in alles wat zij doen.
 • Toegewijde middelen. Het is gemakkelijk om een toegewijde programmeur in Oost-Europa te vinden die alleen met grote concentratie aan uw project zal werken. Of u nu geïnteresseerd bent in het inhuren of Oost-Europese game-ontwikkelaars of web-coders, u kunt hier professionele, toegewijde resources vinden.
 • Gunstige ligging en verschil in tijdzone. Oost-Europa heeft een gunstige geografische ligging die productieve samenwerking en communicatie met cliënten uit de westerse markten mogelijk maakt.
 • Kostenefficiënte diensten. De kosten van outsourcing van softwareontwikkeling naar Oost-Europese landen zijn veel lager dan die van het opbouwen van een intern ontwikkelingsteam.

Het inhuren van Oost-Europese app ontwikkelaars kan echter een aantal valkuilen met zich meebrengen:

 • Mogelijke communicatieproblemen. Er is nog steeds een tijdzoneverschil waardoor de werktijden aangepast moeten worden. Maar met het juiste management zal dat geen probleem zijn.
 • Tekenen van culturele verschillen. West- en Oosteuropese landen hebben wel enige culturele verschillen, maar deze zijn niet zo drastisch als in Aziatische landen.

TOP-3 Oost-Europese landen voor het inhuren van ontwikkelaars Oost-Europa

Oekraïne, Polen en Roemenië kunnen worden beschouwd als de top 3 landen voor het inhuren van toegewijde ontwikkelaars in Oost-Europa.

Oekraïne

Software ontwikkeling oekraïne wordt beschouwd als een van de meest aantrekkelijke bestemmingen met 23.800 IT-afgestudeerden per jaar,185.000 ontwikkelaars in het hele land, 4.000 techbedrijven en een stijgend percentage van de export van IT-diensten die tegen 2025 naar verwachting 8,4 miljard dollar zullen bedragen. Oekraïense en Kyiv ontwikkelaars, in het bijzonder, zijn bekend, maar niet beperkt tot hun top-level JavaScript, Python, Magento, Scala, Unity vaardigheden, en nog veel meer.

Polen

Polen heeft 250.000+ IT programmeur gezocht die bekwaam zijn in uiteenlopende technologieën. Ongeveer 20% van de Poolse programmeurs houdt zich bezig met het uitbesteden van softwareontwikkeling. Het gemiddelde salaris van een ontwikkelaar in Polen is ook betaalbaar.

Roemenië

Roemenië heeft 59 universiteiten met technische specialiteiten en een sterke onderwijsbasis die jaarlijks 64,000+ IT-afgestudeerden voortbrengt. Roemeense softwareontwikkelaars staan bekend om hun sterke ontwikkelingsvaardigheden, toegewijde aanpak en betaalbare tarieven.

3 manieren om ontwikkelaars te huren in Oost-Europa

De drie belangrijkste manieren om de beste ontwikkelaars in Oost-Europa in te huren zijn:

 • Freelance.Hoewel het inhuren van een freelance Oost-Europese ontwikkelaar de snelste manier is, brengt het veel risico’s met zich mee, aangezien een freelance gezocht programmeur uw project elk moment kan laten vallen ten gunste van een aantrekkelijker project. Ook is het moeilijk om de veiligheid van de gegevens die aan een freelancer worden verstrekt te garanderen.
 • Outsourcing. Outsourcing en het inhuren van software outsourcing bedrijven in Oost-Europa komen als een meer levensvatbare optie wanneer een bedrijf sommige taken of zelfs de volledige projectontwikkeling delegeert aan een speciaal team dat op afstand werkt. De outsourcing-dienstverlener zorgt gewoonlijk voor het teambeheer en brengt verslag uit over de voortgang van de softwareontwikkeling.
 • Outstaffing. Als u wilt een toegewijd ontwikkelingsteam van bekwame programmeurs op te bouwen met expertise is vereist voor uw behoeften technologieën om uitsluitend te werken aan uw project, outstaffing is een perfecte oplossing. Bovendien biedt dit model verbazingwekkende flexibiliteit, omdat u gemakkelijk het aantal toegewijde ontwikkelaars in uw team kunt verhogen of verlagen, afhankelijk van de behoeften van het project.

Mobilunity als bedrijf voor het inhuren van de beste webontwikkelaars in Oost-Europa

Mobilunity is een betrouwbaar Oekraïens bedrijf dat high-end IT professionele outstaffing diensten levert aan bedrijven over de hele wereld. Met tientallen trouwe klanten, waaronder grote westerse bedrijven, zijn we er bij Mobilunity van overtuigd dat de hoogste kwaliteit van IT-diensten en toegewijde oplossingen de sleutels zijn tot het succes van het bedrijf. Als u webontwikkelaars in Oost-Europa wilt inhuren, zullen onze ervaren recruiters de juiste programmeurs met relevante vaardigheden en tech stack vinden, zodat u uw zakelijke doelstellingen kunt bereiken en het maximale uit software ingenieur outstaffing kunt halen.

Dit zijn de voordelen van de IT-outstaffingdiensten om met Mobilunity samen te werken:

 • 10+ jaar IT-experts uitzenden
 • Toegang tot de grote pool van bekwame ontwikkelaars
 • Gunstige geografische ligging en tijdsverschil voor westerse klanten
 • Toegewijde aanpak
 • Betaalbare diensten

Als u ontwikkelaars in Oost-Europa wilt inhuren, kunnen wij van Mobilunity u toegewijde software-ingenieurs leveren. Neem vandaag nog contact op met onze vertegenwoordiger!

Contact us
Go Up