7 Redenen om Nearshore Software Ontwikkeling naar Oekraïne te halen

Nu de Oekraïense tech-scene aandacht krijgt van commentatoren over de hele wereld, zal de rol van het land op het gebied van nearshoring en IT-consultingdiensten alleen maar toenemen. Een Forbes rapport dat Oekraïne vergelijkt met Silicon Valley, Tel Aviv, en New York, identificeert vier verschillende delen van de Oekraïense tech sector:

  • Outsourcing, ook het grootste segment
  • O&O voor grote bedrijven zoals Samsung en anderen
  • eCommerce
  • Oekraïense tech startups, waar het land grote belofte toont

In de outsourcingsector is Oekraïne nu een van ’s werelds leiders op het gebied van IT nearshoring.

Wat is Nearshore Software Ontwikkeling?

Laten we om te beginnen definiëren wat nearshoring is. Om een softwareontwikkelingsbedrijf op maat in te huren tegen een betaalbaarder tarief, kijken veel westerse bedrijven naar het buitenland voor nearshore softwareontwikkeling.

Nearshoring is een outsourcingmodel, maar het concentreert zich op de toegang tot middelen in de nabijheid van het bedrijf dat de outsourcing uitvoert. Aangezien het werk in dezelfde tijdzone of in nauw verbonden zones gebeurt, is de werkdag gemakkelijker te synchroniseren. Teamvergaderingen en andere dagelijkse interacties kunnen doorgaan alsof alle werknemers zich in hetzelfde kantoor bevinden.

Met nearshore softwareontwikkeling kunnen met name bedrijven in West-Europa en Nederland uitbesteden aan Oekraïense ontwikkelingsbedrijven om te profiteren van de aanbiedingen van Oekraïne.

Voordelen van Nearshore IT-uitbesteding in Oekraïne voor Nederlandse bedrijven

Nearshoring Ukraine is veilig omdat het land een sterke IT-sector heeft die blijft groeien en bijdraagt aan de wereldeconomie. De ontwikkelaars in het land zijn zeer bedreven in de nieuwste technologieën waar veel vraag naar is bij bedrijven over de hele wereld. Westerse bedrijven uit Europese landen als Denemarken, Duitsland, Nederland, de VS en andere landen zijn de voorkeur gaan geven aan Oekraïne vanwege de gunstige ligging, waaronder de volgende voordelen.

#1 Oekraïne ligt maar 1 uur voor op Nederland

Oekraïne valt in de GMT+2 tijdzone. Het tijdsverschil tussen klanten in West-Europa en Oekraïne bedraagt slechts 1-2 uur. Dit betekent dat de communicatie sneller verloopt. Werk kan veel sneller worden beoordeeld, goedgekeurd en gewijzigd dan wanneer een Europees bedrijf uitbesteedt naar Azië.

#2 Oekraïne bespaart Nederlandse bedrijven veel geld op softwareontwikkelingskosten

Volgens ITO News zien westerse bedrijven besparingen van maar liefst 60% bij nearshoring naar Oekraïne. De kosten van levensonderhoud en de arbeidskosten zijn in Oekraïne veel lager dan in landen als Denemarken, Duitsland en Nederland.

Een team van nearshore Ukraine softwareontwikkelaars zal veel kosteneffectiever zijn dan een team van vergelijkbaar talent in andere regio’s, dus kosten software ontwikkeling is in dit geval zeer betaalbaar. Bedrijven uit het hele Westen hebben daarom teams in Oekraïne opgezet om alles te doen, van softwareontwerp tot ontwikkeling en IT-ondersteuning.

#3 Beheersing van de Engelse taal in Oekraïne vergemakkelijkt snelle communicatie

De Oekraïense ontwikkelaars zijn zeer bedreven in de Engelse taal: 40% spreekt de taal vloeiend. Aangezien veel technische handleidingen voor programmeertalen en projecten in het Engels zijn gesteld, is beheersing van de taal een noodzaak voor wie in programmeren geïnteresseerd is.

#4 Outsourcingbedrijven in Oekraïne bieden aanvullende opleiding

Oekraïne staat op de 5e plaats van wereldwijde exporteurs van IT-diensten. Om hun werknemers te blijven verbeteren en hun voorsprong op de concurrentie te behouden, bieden veel Oekraïense IT-bedrijven software ontwikkelaars leermogelijkheden aan.

# 5 Oekraïense cultuur staat dichter bij westerse tradities dan andere bestemmingen

Culturele verschillen kunnen soms problemen opleveren voor klanten en dienstverleners, vooral wanneer werk op afstand wordt verricht. Oekraïne staat echter bekend om de eerlijkheid van zijn mensen en de nauwe afstemming in waarden op die van bedrijven in het Westen. Dit maakt het voor een Westers bedrijf gemakkelijk om snel een gekwalificeerde nearshoring partner in Oekraïne te vinden.

#6 De bloeiende Oekraïense technologiesector biedt diverse mogelijkheden

Volgens BeingGeeks leveren de Oekraïense universiteiten elk jaar meer dan 36.000 afgestudeerden in technische studies af. Met zo’n grote pool van afgestudeerden kunnen bedrijven die zich bezighouden met alles van financiële toepassingen tot machine learning en robotica, de middelen vinden om projecten uit te voeren.

#7 Hoogopgeleide ontwikkelaars in Oekraïne behoren tot ’s werelds beste

Tech Ukraine geeft aan dat het aantal getalenteerde technische medewerkers de 200.000 specialisten bereikt, en dat cijfer zal alleen maar groeien. Met zoveel deskundige ontwikkelaars beschikbaar, kunnen klanten snel apps bouwen die op wereldniveau concurreren. De populatie van Oekraïense ontwikkelaars breidt zich snel uit.

Dit schept ruimte voor groei en zorgt ervoor dat klanten die nieuw zijn in de Oekraïense scene talent kunnen vinden voor hun behoeften. Volgens gegevens van Uadn.net zijn er in 2020 meer dan 200.000 ontwikkelaars in Oekraïne.

Grote bedrijven nearshoren naar Oekraïne

Volgens Forbes zijn veel grote bedrijven op zoek naar nearshore outsourcingbedrijven in Oekraïne of vestigen zij zich in het land zelf. Dit is te wijten aan de positieve aspecten van het vestigen van activiteiten of het uitbesteden van activiteiten naar Oekraïne. Hieronder vindt u een overzicht van de teamgrootte van enkele grote bedrijven die nearshoren in Oekraïne.

Mobilunity, Oekraïne’s Cutting Edge Nearshore Team inschakelen

Mobilunity is een van de toonaangevende Oekraïense leveranciers van nearshore ontwikkeling software outsourcing diensten. Met een deskundig team van ontwikkelaars, ontwerpers en projectmanagers, biedt Mobilunity uitzonderlijke voordelen aan klanten. Sinds 2010 helpt het Europese bedrijven, waaronder Nederlandse startups en KMO’s, met het opbouwen van toegewijde ontwikkelingsteams in Oekraïne. Schakel over naar een betrouwbare nearshoring partner Mobilunity om uw ontwikkelingssoftware naar een hoger niveau te tillen.

Begin met nearshoring naar Oekraïne en geniet van alle voordelen!

Contact us
Go Up