Nearshore outsourcing naar Oekraïne

Outsourcing is een van de beste en meest kosteneffectieve vormen van zakendoen gebleken. Het overdragen van bepaalde processen aan derden, vooral de processen waarin u niet bekwaam bent, is een goede manier om geld, tijd en moeite te besparen. We hebben het onderwerp van vormen van outsourcing al behandeld en willen nu specifiek ingaan op nearshore outsourcing diensten die Mobilunity levert en een blik werpen op nearshore software ontwikkeling in Oost-Europa in het algemeen. En in dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerken van nearshore outsourcing, nearshore ontwikkelingsdiensten, en wat is het verschil tussen outsourcing en offshoring bespreken. Als je een programmeur inhuren, dan is outsourcing een goed idee.

Verschil tussen offshoring, nearshoring, onshoring, en multisourcing

Wat is Nearshore Outsourcing?

GlobalNegotiator geeft een uitgebreide definitie van nearshore outsourcing, die inzicht geeft in de basisprincipes ervan:

“De overdracht van bedrijfsprocessen naar bedrijven in een nabijgelegen land, waarbij beide partijen verwachten voordeel te halen uit een of meer van de volgende dimensies van nabijheid: geografische, temporele (tijdzone), culturele, linguïstische, economische, politieke of historische banden. IT Nearshoring is een afgeleide van de bedrijfsterm offshoring. Nearshoring betekenis daarentegen dat het bedrijf werk heeft verplaatst naar een organisatie met lagere kosten, maar binnen zijn regio, in ruime zin”.

Onshore, Offshore, Nearshore: Wat is het verschil?

Omdat outsourcing zo’n grote industrie is, zijn er verschillende benaderingen geweest om het uit te voeren. De vergelijking tussen nearshore outsourcing en andere vormen van outsourcing (nearshore offshore, onshore, outsource, outstaff) is veel besproken.

Onshore Uitbesteding

Onshore outsourcing is een outsourcingmodel waarbij bedrijven bedrijven van derden inschakelen om aan bepaalde bedrijfsprocessen of -taken te werken. Deze externe bedrijven zijn meestal gevestigd in hetzelfde land of dezelfde regio, in ons geval dus in Nederland.

Offshore Uitbesteding

Offshore outsourcing, daarentegen, is het vaak gehoorde outsourcingmodel. Hierbij huren bedrijven de diensten in van outsourcingbedrijven in het buitenland, meestal aan de andere kant van de wereldbol of op een ander continent, om een bedrijfsproces of -dienst over te nemen. Een populaire offshore bestemming onder Nederlandse bedrijven in India.

Nearshore Uitbesteding

Dit model biedt u de mogelijkheid uw projecten uit te besteden aan bedrijven die toegankelijker zijn voor uw bedrijf. In het geval van Nederlandse bedrijven behoren Oost-Europese landen zoals Oekraïne tot de bestemmingen voor nearshoring partners.

Outstaffing

Outstaffing is anders dan de vorige drie. Outstaffing is het inhuren van een toegewijd team van ontwikkelaars op afstand voor uw bedrijf. Bij dit model gaat het minder om het werk of de projecten die worden uitbesteed, maar meer om het werven of opbouwen van een team van ontwikkelaars op afstand, die klaar staan om te werken aan elk project waaraan een bedrijf moet werken.

Waarom kiezen voor Nearshore Outsourcing voor Nederlandse bedrijven?

Outsourcing en de verschillende benaderingen ervan hebben hun voordelen. Niet alleen is software-ontwikkeling nearshoring duurzamer, maar web developer’s nearshoring is ook een stuk toegankelijker. Afgezien daarvan zijn er nog meer voordelen aan software ontwikkeling nearshoring.

Voordelen van Nearshore Software Ontwikkeling voor Nederlandse bedrijven

Lagere kosten van ontwikkeling langs de kust

Kostenbesparing is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor bedrijven om IT-gerelateerde taken uit te besteden. Het is niet meer nodig om een intern team van ontwikkelaars Oekraïne samen te stellen, en dus ook niet meer te betalen voor nieuwe apparatuur, infrastructuur en aanwerving. Het verschil tussen offshoring en outsourcing is dat nearshore outsourcing minder goedkoop is dan offshoring, maar dit verschil wordt gecompenseerd door de hoge kwaliteit van het geleverde werk.

Synchronisatie van hoofdkantoor en Nearshore ontwikkelingscentrum

Een ander voordeel van nearshore outsourcing is het feit dat het nearshore ontwikkelingscentrum over het algemeen in dezelfde tijdzone ligt als het bedrijf van de klant. De tijdsverschillen tussen beide partijen zijn dus minimaal of geheel afwezig. Het schema van de meeste klanten van Mobilunity uit Europa en de MENA regio komt overeen met de werktijden van ons nearshore outsourcing centrum, waardoor communicatie op elk moment mogelijk is en problemen snel kunnen worden besproken en opgelost.

Effectieve communicatie met Nearshore Development Center in Oekraïne

Veel nearshore outsourcingbedrijven geven de voorkeur aan persoonlijke communicatie met potentiële verkopers en feitelijke partners, en dit is wanneer onze nabije locatie in het voordeel werkt. Het kost slechts een paar uur om het Mobilunity kantoor te bereiken vanuit elke hoofdstad van Europa. Het vinden van een gemeenschappelijke taal is geen probleem bij Mobilunity, want behalve een goede beheersing van het Engels dat de meeste van onze medewerkers hebben, spreken sommige teamleden een hele reeks andere talen, zoals Pools, Hindi, Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Japans, Turks, Nederlands en Engels.

Culturele gelijkenissen maken werken gemakkelijk met Nearshoring Services

Het probleem dat kan optreden bij het outsourcen van software ontwikkeling naar verre landen, is misverstanden samen met slechte communicatie en project management als gevolg van culturele verschillen tussen de klant bedrijf en de verkoper. Nearshore outsourcing Oekraïne maakt het mogelijk om dergelijke problemen te vermijden, omdat de nabijgelegen landen meestal culturele gelijkenissen delen, of tenminste culturele verschillen begrijpen, en weten hoe ze ermee moeten omgaan:

Gebruikmaking van nearshore outsourcing

Veel industrieën zijn perfect voor nearshoring, alle soorten industrie kunnen nearshoring diensten verwerven en de vruchten plukken die deze aanpak kan bieden. Industrieën zoals BPO (Business Process Outsourcing), call centers, gedeelde diensten centra, en software en applicatie-ontwikkeling behoren tot de meest voorkomende diensten die door middel van nearshoring Oekraïne worden verworven. Een nearshore software ontwikkeling outsourcing bedrijf, vergelijkbaar met een nearshore web agency, biedt een breed scala van dergelijke diensten.

Gevallen van doeltreffende nearshoring van diensten naar Mobilunity

Mobilunity heeft een succesvolle ervaring in het leveren van IT nearshore ontwikkelingsdiensten aan bedrijven uit verschillende zakelijke niches. We zijn een samenwerking aangegaan met het Canadese digitale bureau Buzz en het Zweedse platform voor contact center ServIT eHelpdesk. De Londense startup GLEAT LTD vroeg om bug fixing van de bestaande eet-app en de verdere verbetering ervan. Terwijl een partnerschap met een andere Londense startup Chip In LTD resulteerde in de levering van een fintech cross-platform mobiele applicatie. U kunt meer succesvolle outsourcing nearshore cases bekijken op onze klanten pagina.

Wat wij bieden zijn oplossingen voor web en mobiele ontwikkeling, die helpen binnen het budget te blijven of zelfs de ontwikkelingskosten te verminderen, evenals het product te lanceren, dat opvalt tussen zijn concurrenten en de bedrijfswinsten verhoogt. Door te kiezen voor nearshore ontwikkeling met Mobilunity kunt u er zeker van zijn dat u een kwalitatieve service krijgt zonder enige rompslomp.

Nearshore software ontwikkeling met Mobilunity is de oplossing die uw bedrijf nodig heeft!

Contact us
Go Up