Wat kost het u om ontwikkelaars in Nederland in te huren?

Nederland heeft de afgelopen jaren een sterke economische groei doorgemaakt en is een van de meest bedrade landen ter wereld, wat betekent dat een groot deel van de bevolking op internet is aangesloten. Hoewel Nederland hierdoor een ideale kandidaat lijkt om IT-diensten af te nemen, is er gemeld dat het land een tekort heeft aan IT-professionals, en door de nauwe financiële banden met het Verenigd Koninkrijk behoort het tot de landen die het meest worden getroffen door de Brexit. Analisten verwachten dan ook dat Nederland de komende jaren te maken zal krijgen met een hogere inflatie en meer insolventie bij bedrijven.

De vraag is dus: zou het een verstandige beslissing zijn om ontwikkelaars in Nederland in te huren?

IT Uitbesteding in Nederland: Nederlandse Ontwikkelaar Specificaties

Volgens BuiltWith, dat de technologieën analyseert die worden gebruikt in websites uit verschillende landen op basis van het URL-suffix, zijn de programmeertalen en frameworks die het meest worden gebruikt door websites die eindigen op .NL (voor Nederland) PHP, ASP.NET, en Ruby on Rails, terwijl de meest gebruikte JavaScript-bibliotheek JQuery is.

Volgens de in Nederland gevestigde softwarekwaliteitsanalist Tiobe zijn de beste programmeertalen Java, C, C++, Python en C#.

De veelgevraagde technologieën in Nederland worden door softwareontwikkelaars op elkaar afgestemd over de hele wereld, zodat de mogelijkheid van outsourcing en/of offshoring van ontwikkelingsdiensten naar andere landen in overweging kan worden genomen.

Offshoring & Outsourcing in Nederland

Volgens het Britse adviesbureau Consultancy. UK vertoont de vraag naar IT-outsourcing en offshoring in Nederland een sterke groei en de verwachting is dat deze groei zal aanhouden. Vanaf 2015 is 49% van de Nederlandse bedrijven van plan om IT-diensten meer uit te besteden, terwijl 36% van plan is om hun huidige IT-uitbestedingsovereenkomsten te behouden. Onder de respondenten zijn de belangrijkste redenen voor outsourcing om zich te concentreren op de kernactiviteiten en om kosten te besparen.

Binnen de softwareontwikkeling safdelingen zijn de ontwikkeling, het onderhoud en het testen van toepassingen het gebied waarop bedrijven het meest van plan zijn offshoring/nearshoring-diensten te gebruiken.

Top IT-steden voor het inhuren van Freelance Web Developer in Nederland

Wij hebben de steden in Nederland met de grootste vraag naar Nederlandse ontwikkelaars voor verhuur onderzocht en vergeleken het gemiddelde software ontwikkelaar salaris in elk om degenen die op zoek zijn naar een Nederland dedicated team te helpen.

Amsterdam

Amsterdam is een bloeiend ICT-hub en de thuisbasis van veel startende bedrijven. In heel Nederland is de vraag naar Nederlandse ontwikkelaars het grootst. Van de 6.379 vacatures voor ontwikkelaars op Indeed in Nederland. U kunt in Amsterdam programmeren voor een gemiddeld jaarsalaris voor softwareontwikkelaars van €52.114 met €22,35

uurtarief software ontwikkelaar volgens PayScale.

Rotterdam

Ontwikkelaars in Rotterdam zijn ook grote spelers in de binnenlandse IT-scene. Met 2.428 Nederlandse vacatures voor ontwikkelaars heeft Rotterdam de op één na hoogste vraag naar IT-professionals van het land. Ontwikkelaars uit Rotterdam hebben een gemiddelde jaarlijkse loon software ontwikkelaar in Nederland van €40.827.

Utrecht

Niet ver achter Rotterdam ligt Utrecht, dat bekend staat als het “kloppende hart van de Nederlandse life sciences en gezondheidsindustrie“. Utrechtse ontwikkelaars die te huur zijn hebben een gemiddeld jaarsalaris van €44.000.

Den Haag

Den Haag staat bekend om zijn enorme investeringen in glasvezel voor internetverbindingen met hoge bandbreedte en is een andere stad met een grote vraag naar IT-professionals. De gemiddelde software ontwikkelaar Nederland van €53.657.

Software Ontwikkeling Team Amsterdam vs Oekraïne

Zoals eerder vermeld, is Amsterdam al lange tijd een onderzochte locatie voor IT-outsourcing in Nederland en huisvest het de topbedrijven op IT-gebied. Dit introduceert een aantal positieve en negatieve factoren die moeten worden overwogen voordat u een plaats kiest voor uw startup of software ontwikkeling.

Het is geen verrassing dat veel kleinere ondernemingen de neiging hebben aandacht te besteden aan andere Europese landen om daar hun bedrijf te vestigen. Als we Nederland en Oekraïne vergelijken als landen met een potentieel groeiende IT-markt, kunnen we vaststellen dat Oekraïne economisch gezien een voorsprong heeft op de reeds stabiele en sterke landmarkers. Hier zijn slechts enkele punten om te overwegen:

  • De ligging van Amsterdam ten opzichte van Europese landen is gunstig, maar u kunt ook snel vanuit Kiev met een rechtstreekse vlucht naar alle grote landen van Europa, en het tijdsverschil is niet groot.
  • Het niveau van het Engels in Oekraïne ligt iets lager dan in Amsterdam, maar het aantal jonge professionals dat op zoek is naar werk, ligt enkele malen hoger dan het aantal in Amsterdam.
  • De beste plaatsen vragen om hogere lonen. Amsterdam trekt al heel lang zowel IT-professionals als werkgevers aan. In deze stad werkt meer dan 25% van de bevolking op het gebied van technologie. Ja, Amsterdam heeft al lang de titel van de beste technische stad voor een freelance softwareontwikkelaar (Nederland), maar dit is wat de grote vraag van werkgevers dicteert. Het gemiddelde salaris van een softwareontwikkelaar in Nederland is meer dan 4 duizend euro per maand.
  • Ter vergelijking: het gemiddelde loon voor een website-ontwikkelaar ligt in Nederland twee keer zo hoog als in Oekraïne, en vaak kun je Middle en Senior ontwikkelaars vinden tegen betaalbare kosten.

Vergelijking van software developer salarissen in Nederland en in het buitenland

Om IT outsourcing in Nederland te vergelijken met andere landen, waaronder Oekraïne, laten we eens kijken naar het gemiddelde salaris software ontwikkelaar in elk land. Bijvoorbeeld, hier zijn Java-ontwikkelaar salaris Nederland versus buitenlandse tarieven:

Netto Salaris Tarieven Software Ontwikkelaar in Verschillende Landen:

*De Oekraïense salarissen zijn gebaseerd op onderzoek van Mobilunity’s Recruitment Team naar de lokale banenmarkten. Alle salarissen zijn netto en exclusief de servicekosten (in het geval van huren op basis van een dedicated team model). De salarissen worden ter vergelijking gegeven en zijn mogelijk niet geheel accuraat. Neem contact met ons op om de exacte kosten te kennen voor het inhuren van een ontwikkelaar die overeenstemt met de gevraagde parameters.

Ontwikkelaars programmeur inhuren bij Mobilunity

We hebben de gemiddelde jaarlijkse salarissen van ontwikkelaars in de top IT-hubs in Nederland onderzocht, en de gemiddelde jaarlijkse kosten bedragen € 43.696 (ongeveer $ 51.464). Als u op zoek bent naar ontwikkelaars om in Nederland in te huren, kunnen deze tarieven onnodig hoog blijken te zijn, vooral wanneer er veel goedkopere opties beschikbaar zijn.

Het zou daarom veel praktischer zijn om huur ontwikkelaars in Oekraïne in, omdat dit u enorme besparingen zal opleveren. Een dedicated team provider zoals Mobilunity, dat gevestigd is in Oekraïne, is een uitstekende optie omdat wij ontwikkelaars met top-notch vaardigheden leveren tegen ongelooflijk betaalbare tarieven.

Neem nu contact met ons op om ontwikkelaars in Oekraïne in te huren en effectief nearshore software te ontwikkelen vanuit Nederland!

Contact us
Go Up